Landscape showing our region

Dealu Mare este o regiune deluroasă care îmbrățișează partea de Sud a Munților Carpați. Situată pe aceeași latitudine cu regiunile Bordeaux și Toscana, beneficiază de condiții climatice optime pentru cultura viței de vie, practicată încă din secolul XIV-lea pe aceste meleaguri. 

Hills around Dealu mare as seen from our vineyard

Aici se găsesc plante mediteraneene precum migdalul și smochinul sau măslinul.

Ocupată odinioară de Marea Sarmatică, locuită succesiv de traci, daci și romani, Dealu Mare este o zonă binecuvantată, de ale căror valori creștine stau martori nenumaratele cruci de hotar și troițele care se regăsesc la fiecare intersecție de drumuri sau împraștiate pe camp. 

Vița de vie a crescut aici încă din secolul al XIV-lea, iar calitatea vinificației noastre este cunoscută în întreaga lume.

Pentru cei care vor să se deconecteze de cotidian sau vor o ieșire în natură cu familia, regiunea Dealu Mare are multe de oferit. Situată la doar o ora și jumătate de București, este destinația ideală atât pentru cei care vor să se relaxeze la un pahar de vin într-una din nenumăratele crame, dar si pentru cei interesați de istorie, care pot descoperi Cimitirul tracic sau Satul dacic din Naeni, sau cei care vor să petreacă o zi minunată plimbandu-se pe bicicletă sau pe jos, pe dealuri si prin păduri.

Muncim din greu pentru a crește și a îngriji plantele pe tot parcursul anului – în cele patru anotimpuri.

View of our region from the vineyard
primăvară
Vineyard during spring
vară
Tractor working our field during autumn
toamnă
Tractor working our field in vineyard
iarnă

În prezent, DOC Dealu Mare are un nou „înțeles” odată cu înființarea de noi crame, precum a noastră, care se bazează pe terroir-ul acestei zone, soiurile tradiționale românești și, bineînțeles, pe fabricarea vinurilor de semnătură.

Cu siguranță, podgoriile Dealu Mare merită descoperite într-o călătorie de studiu, de la cramă la cramă, pentru a înțelege pe deplin povestea și istoria noastră.

ro_RO