Beautiful sky above our vineyard

Înființată la poalele Strehanului la începutul secolului XX de familia Bagdat - greci veniți de pe malurile Mării Negre pentru a face agricultură in Dealu Mare - podgoria făcea parte dintr-un domeniu extins care cuprindea și parte din dealurile înconjurătoare, folosite la creșterea animalelor și cultivarea migdalilor.

 

În anii ’50, podgoria a fost confiscată de comuniști pentru a fi integrată în IAS Tohani.

 

Recuperată in 2017, la aproape 20 de ani de la căderea comunismului, dar aflată într-o stare avansată de degradare, podgoria este preluată de actualii proprietari și trece prin ample lucrări de reabilitare și replantare.

 

În anii urmatori, podgoria se extinde, își schimbă numele în Domeniile Dumbrava, crește suprafața plantată cu viță de vie, iar soiurile se diversifică.

 

În prezent, pe lângă tradiționala Fetească Neagră, specifică zonei Dealu Mare, avem Fetească regală, Cabernet, Merlot, Chardonnay, Sovignon, Cabernet franc, Tămâioasă Românească, Shiraz, Muscat Ottonel si Negru de Drăgășani. 

Podgorie de familie, Domeniile Dumbrava, este expresia dorinței noastre de a produce vinuri minunate care să reflecte îmbinarea dintre tradiția milenară, colectivă a zonei si amprenta personală a celui care a participat la procesul de vinificare de la cules până la imbuteliere.

 

Ne mândrim cu apelativul DOC al vinurilor noastre, care se traduce într-o garanție pentru consumator cu privire la calitatea vinului și este încununarea eforturilor noastre de a produce un vin de excepție. 

 

Țelul nostru este să creăm pentru consumator o experiență minunată din care să iasă îmbogățit iar fiecare recoltă este o nouă oportunitate de a realiza ceva unic, minunat, promisiunea unui vin memorabil.

Scopul nostru este să depășim granițele și să atingem vârful în domeniul vinificației pentru a crea o experiență memorabilă, profundă, care va stabili un nou standard pentru această industrie. Vinul nostru este considerat o ovație în picioare a tradițiilor și oglindind moștenirea pământului nostru – ne dorim ca cei care îl beau să găsească în paharul lor nu doar o experiență unică de gust și aromă, ci și o sublimare a unui vis. 

Great view of the vines in our vineyard
ro_RO